top of page

Stafylos Suites

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΕΛΛΑΔΑ

STAFYLOS SUITES

Σκόπελος ... πράσινο στο μπλε του Αιγαίου !

Η παραλία του Στάφυλου είναι στα 4 λεπτά με τα πόδια.


Επιπλέον μπορεί κανείς να επιλέξει κάποια από τις όμορφες ταβερνούλες που υπάρχουν στο Στάφυλο για να απολαύσει το φαγητό του, αλλά και να επισκεφτεί τη χώρα με τα διάφορα καταστήματα με αναμνηστικά, τις πολλές ταβέρνες με φρέσκο ψάρι, ψαρεμένο από ντόπιους ψαράδες του νησιού και φυσικά τις καφετέριες και τα μπαρ.

Σκόπελος Ελλάδα διακοπές Stafylos Suites Ξενοδοχείο

Οι εναλλαγές τοπίου χαρακτηρίζουν το νησί της Σκοπέλου. Μαγευτικές ακρογιαλιές από τη μια, επιβλητικές, απόκρημνες ακρογιαλιές από την άλλη. Όμορφες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά συνθέτουν το φυσικό ανάγλυφο.

Πρωτεύουσα και λιμάνι του νησιού είναι η όμορφη πόλη της Σκοπέλου με πλακόστρωτα ανηφορικά σοκάκια, σπίτια και αρχοντικά με παραδοσιακό χρώμα, παλιές εκκλησίες και το Κάστρο με την πανοραμική θέα.


Στη Σκόπελο αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε το Κάστρο, τις πολλές εκκλησίες, τις μονές, έχουν μετρηθεί πάνω από 360 εκκλησίες, μοναστήρια και εξωκλήσια στο νησί της Σκοπέλου. Το λιμενοβραχίονα, τη Παναγίτσα του Πύργου, τον γραφικό όρμο Γλυστέρι.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο όρμος Βαθιάς με μικρή παραλία που ο δρόμος του συνεχίζει προς τον οικισμό Καλόγηρο και το όρος Δέλφι και τέλος βγαίνει στο χωριό της Γλώσσας. Εντυπωσιακό είναι και το Αισθητικό Δάσος στο όρος Δέλφι.

Μπορείτε να κολυμπήσετε στον Άγιο Κωνσταντίνο - Γλυφονέρι, στο Γλυστέρι και στο Βαθιά. Με σκάφος μπορείτε να προσεγγίσετε και την παραλία στις Σάρες.

Γύρω από τον παραθεριστικό οικισμό Στάφυλος βρίσκονται μικρές βραχονησίδες, ο πετεινός και η κότα. Δύο πολύ όμορφες παραλίες ο Στάφυλος και το Βελανιό με μια μεγάλη και όμορφη σπηλιά. Στο Στάφυλο επίσης υπάρχουν τρεις ταβερνούλες με ωραίο φαγητό, μία πρίν την αμμουδιά και δύο πανω στο λόφο του Σταφύλου.

Εντυπωσιακός είναι ο γραφικός παραθαλάσσιος οικισμός μέσα σε καταπράσινη περιοχή, Αγνώντας με το ωραίο και γραφικό του λιμανάκι. Από εκεί μπορείτε να επισκεφθείτε το Δρακοντόσχισμα, εντυπωσιακό πευκόφυτο φαράγγι που καταλήγει στη θάλασσα όπου φημίζεται ότι ο πολιούχος Άγιος Ρηγίνος άνοιξε το βουνό στα δύο και έριξε το δράκο μέσα και έτσι έσωσε τη νήσο της Σκοπέλου, καθώς και τον όρμο Λιμνονάρι με όμορφη παραλία και παραθεριστικό οικισμό. Ο Αγνώντας έχει τρείς ωραίες ψαροταβέρνες ακριβώς πάνω στο κύμα, και άλλες δύο το λιμνονάρι.

Η διαδρομή από τον οικισμό Πάνορμος προς το ακρωτήρι Μύτη είναι εξαιρετική ενδιαφέρουσα. Κοντά στον Πάνορμο βρίσκεται η Αντρίνα, περιοχή με ακρογιαλιές εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, η Μηλιά με ένα χαρακτηριστικό βράχο στο μέσο της και το νησάκι Δασιά απέναντι ακριβώς από τη μηλιά. Στο πάνορμο υπάρχουν ωραίες ψαροταβέρνες και ψησταριές ακριβώς πάνω στην ακρογιαλία όπου εκεί μπορείτε να απολαύσετε ωραίο φαγητό με φανταστική δύση του ηλίου.

Μέσα σε πυκνό πευκοδάσος βρίσκεται το Νέο Κλήμα με την Αρμενόπετρα, τον χαρακτηριστικό βράχο στην ομώνυμη ακτή. Χώρος αναψυχής είναι το εντυπωσιακό δημόσιο δάσος Έλιος και όμορφη περιοχή με παραλία με άμμο είναι το Χόβολο.

 

Η Γλώσσα γοητεύει τους επισκέπτες με το παραδοσιακό χρώμα, τη μαγευτική θέα και το υπέροχο βασίλεμά της. Αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε το γραφικό Φάρο, την περιοχή Χονδρογιώργη, τις επιβλητικές κρημνώδεις ακτές στις θέσεις "Σταυρός", "Κεραμωτό" και "Άι Γιάννης", την Περιβολιού, περιοχή με θαυμάσιο φυσικό ανάγλυφο.

 

Με εξαιρετική θέα στο πέλαγος και στο όμορφο ηλιοβασίλεμα το Κλήμα έχει σπίτια που διατηρούν δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.


Επίνειο της Γλώσσας είναι το Λουτράκι, όπου τα λείψανα ρωμαϊκών λουτρών βρίσκονται μέσα στο χωριό και στη θέση "Κατακαλού". Το λιμάνι συνδέει το νησί με τον Άγιο Κωνσταντίνο και τον Βόλο.

Μπορείτε να κολυμπήσετε στην παραλία του οικισμού, στη Γλύστρα και στην Κατακαλού. Με σκάφος, στις παραλίες Κώστα και Δάφνη, Αγία Βαρβάρα, Κούτρια, Μουρτιά και Βοθάνα, στην Περιβολιού, στου Χονδρογιώργη και στο Μαυράκι.

 

Δίπλα στη Σκόπελο βρίσκεται η Δασιά, ένα κατάφυτο νησάκι, οι βραχονησίδες Στρογγυλό, Κασίδα, Πλευρό και Παξιμάδα.

Σκόπελος Ελλάδα διακοπές Stafylos Suites Ξενοδοχείο

Εάν επισκεφθείτε τη Σκόπελο, αγοράστε αμύγδαλο και δαμάσκηνο γλυκά του κουταλιού (δαμάσκηνο αυγάτο), κεραμικά, χειροποίητα ξύλινα καράβια, μαχαίρια.

Δοκιμάστε σκοπελίτικη τυρόπιτα, καραβιδομακαρονάδα, ροφό στιφάδο και χαμαλιά. Επίσης γευθείτε παραδοσιακό φαγητό όπως, κατσικάκι με αγκινάρες, γίδα με μακαρόνι χοντρό το λεγόμενο Ρος-Μπιφ και κολοκυθοανθούς.

STAFYLOS SUITES
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ

Το Stafylos Suites βρίσκεται κάτω απο τον κεντρικό δρόμο που συνδέει την Χώρα και τον Στάφυλο με τις υπόλοιπες παραλίες και περιοχές του νησιού μας.

Σκόπελος 4 km

Αγνώντας 3,5 km

Λιμνονάρι 5 km

Πάνορμος 12.5 km

Μηλιά    15 km

Καστάνι   15,5 km


Έλιος       18 km


Παλαιό Κλήμα 22 km


Γλώσσα     25 km

Λουτράκι    27 km

bottom of page